Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας: «Χρυσές» οι Αναστασιάδου – Κοντού στον Καναδά – «Είναι μια εκπληκτική χρονιά»

«Είναι μια εκπληκτική χρονιά και συνεχίζεται. Είμαι πολύ χαρούμενη που μπορέσαμε να το επαναλάβουμε. Ήταν ο μεγαλύτερος στόχος μου για φέτος» δήλωσε λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών εμφανώς χαρούμενη η Μιλένα Κοντού.

Μαζί με την Ευαγγελία Αναστασιάδου έκαναν μια σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας μη Ολυμπιακών αγωνισμάτων κάτω των 23 ετών και Εφήβων-Νεανίδων που διεξάγεται στο Σεντ Καταρίν του Καναδά.

Η Μιλένα Κοντού στις δηλώσεις μετά την κούρσα πρόσθεσε πως επικεντρώνεται πλέον για μια διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Εξίσου ενθουσιασμένη και χαρούμενη με την εμφάνισή τους ήταν και η Ευαγγελία Αναστασιάδου.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στον μεγάλο τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών Κ23 σε 6:44.63 και ανέβηκε για δεύτερη διαδοχική φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, μετά το 2023 στο Πλόβντιβ.

Τη δεύτερη θέση πήραν οι Ιταλίδες Έλενα Σάλι και Αλίτσε Ραμέλα με 6:52.47, ενώ την τριάδα του βάθρου συμπλήρωσαν οι Γαλλίδες Ελεά Κλουτιέρ και Ροζ Γκαλάν με 6:57.64.

Πριν λίγες ημέρες, οι Αναστασιάδου-Κοντού έσπασαν τα χρονόμετρα στον προκριματικό του αγωνίσματός τους σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ τερματίζοντας σε 6:41.48 και βελτιώνοντας το προηγούμενο δικό τους από πέρυσι κατά 8.65 δευτερόλεπτα, για να πάρουν έτσι την πρώτη θέση και να περάσουν πανηγυρικά απευθείας στον τελικό της χθεσινής ημέρας όπου και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο.

Η Ευαγγελία Φράγκου, που συμμετείχε στο πρωτάθλημα στο αγώνισμα του σκιφ γυναικών κάτω των 23 ετών, πλησίασε στα μετάλλια και το βάθρο, αλλά περιορίστηκε τελικά στην τέταρτη θέση στον μεγάλο τελικό. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της σε 7:20.29, την ώρα που τα τρία μετάλλια κατέκτησαν η Γερμανίδα Αλεξάντρα Φέστερ (7:13.69), η Αουρέλια-Μάξιμα Καταρίνα Γιάντσεν από την Ελβετία (7:16.47) και η Βελγίδα Μαζαρίν Γκιλμπέρ (7:18.62).

Υπενθυμίζεται ότι στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, η Μιλένα Κοντού κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο μαζί με την Ζωή Φίτσιου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ενώ η Ευαγγελία Αναστασιάδου βρέθηκε στην 6η θέση μαζί με την Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο γυναικών.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί